1 Nisan 2015 Çarşamba

PORTAKALLI FİNCAN KEK





       Herkese yeniden Merhaba,

Bloğumu açtım lakin pek ilgilenemiyorum bu aralar, çalıştığım için mazur görün lütfen.. Bugün size bir tatlı tarifimi paylaşacağımm. Eğer siz de benim gibi tatlısever iseniz, bu tarifi de defterinize ekleyeceksinizdir. Hem az malzemeli, hem de pratik, haydi başlayalımmm :)



             




Malzemeler:

1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

3 yumurta

1 su bardağı şeker

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yapılışı :

Portakalın suyunu sıkın. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyin. En son olarak portakal suyunuda ekleyin. Fincanları yağlayın. Üzerine karışımdan dökün. 1 parmak kabarması için boşluk bırakın. Derin bir tencereye yerleştirin. fincanların yarısına gelecek kadar su koyun. Tencerenin üzerine bez örtüp kapağını kapatın. Altını açın. Su kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 20 dakika daha pişirin. Kapağı açın bez yardımı ile fincanları çıkarıp portakal rendesi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️



Çiğ kalır diye tereddüt etmeyin, test edildi onaylandı. Umarım beğenirsiniz. Şimdilik hoşçakalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered by Blogger. Blogger Template by Intikali.org. Supported by Iskael and BlogSpot Design.